Още опции за търсене
Още опции за търсене
Още опции за търсене
Разширено търсене
Още опции за търсене
намерихме 0 резултати
Резултати от търсенето

ЗА БРОКЕРИТЕ-МОШЕНИЦИ И ОЩЕ НЕЩО

Публикуван от admin на 10.10.2017
| 0

Да си брокер не е нито лесно, нито забавно. Да работиш коректно на пазар, в който клиенти те ползват, но не желаят да заплащат услугата ти… защото си мошеник /хм… ние работим, а вие не желаете да заплащате, защото просто сме направили сделката- Вашата сделка/.

Преди дни излезе обява от частно лице, в която дейността на всички, повтарям всички брокери, бе заклеймена не просто като ненужна, а като престъпна, защото нямало осъдени брокери, но в същото време въпросното частно лице забраняваше и предупреждаваше клиентите, които търсят да закупят, по никакъв начин да не подписват договор със съответния брокер. Е как, питам аз, можеш да търсиш отговорност от някой, който не е подписал писмен ангажимент към теб?

Аз ли не разбирам или цялата система е объркана? Никой не иска брокер, но в крайна сметка повечето от участниците на пазара опират до работа с такъв. Никой не вярва, че този брокер заслужава пари, защото не върши работа, а в същото време, когато брокер пожелае да си свърши работата /най – малкото да види имота преди да го предложи, поне да знае какво говори пред клиента/, този достъп му бива отказан. В последствие брокерът е държан отговорен, че е довел „неподходящ клиент“ или на този клиент не му е предоставена достатъчно точна и ясна информация. Ами скъпи собственици…. Във Вашата обява, Вашето „гардже“ е най – хубаво и това е информацията, която клиентът получава. Пресен пример: клиент продава тристаен апартамент на Базар Левски на апетитна за 3-стаен апартамент цена. При все че живее в имота, не допуска брокер на предварителен оглед и този брокер предлага имота на реален клиент по данни, предоставени от продавача. На огледа: апартаментът е  гарсониера с малка кухня /знам, „малка“ е относително понятие, но ще се съгласите, че наличието на няколко кухненски шкафа и маса с 3 стола, трудно може да се определи по друг начин/ и спалня, като едната тераса е усвоена, неясно дали законно. Поради последния етаж и двата броя тераси по обява, може да решите, че поне в това му е чарът…. ами не, след усвояването са останали две балкончета от по 3-4кв.м. Стигаме и до статут и площ …..още на звънеца се вижда „Т №…“  /очевидно ще да е тавански склад/. Собственикът го представя като тавански склад „за живеене“. Така било по нотариален акт, което поне на мен не ми е известно да съществува. Благодарение на новите възможности на АГКК, една кратка проверка показа, че въпросният обект е с чиста площ от около 31кв.м. и носи по схема статут „тавански склад“.

Това е само единичен пример за абсурдите на пазара, за които отговорност и  лошо име носят посредниците. Тук не включваме всевъзможните начини за „заобикаляне“ на тези „мошеници – брокерите“, защото нали са паразити, какво като са ходили в студ и пек, договаряли са цени, плащали са реклами, администрирали са обяви, отсявали са ви предложения, подготвяли са ви презентации, организирали са ви  огледи, така че максимално да ви спестят времето…. Не, те са мошеници и заради това ще изпратим приятел, брат, сестра или друг да погледне имота, да им подпише договорчето, пък после собственика все ще го издирим, ако нещо ни хареса.  Има и стратегически действия в тази насока и от собствениците- бележки скрити  в ръкавите, визитни картички на видни места, небрежно споменаване по време на огледа в кой сайт е публикуван имота от самия него. Какво като до момента брокерът, очевидно си е свършил работата… нали е мошеник?

Автор: Юлия Хвърчилкова

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде видим.

  • Търсене

    Още опции за търсене
  • Възстановяване на паролата